• Tania gândește

    Cât de des te vezi în oglindă

    Mă macină ideea că imaginea pe care o văd în oglindă nu corespunde cu ceea ce văd alții! Da, desigur e vorba despre cum te percepi pe tine, dar unde este limita. Limita între realitate și modul în care te vezi tu însuți. E greu să te privești fără a lua în calcul toată experiența vieții pe care ai avut-o. Eu ma văd și mai plinuță și mai slăbuță și mai tonifiată. Mai rar, dar imi aduc aminte și de faptul că am purtat un făt în burtă și poate că atunci eram cea mai frumoasă femeie.  Însă acum încerc să găsesc realitatea pentru mine, încerc să apreciez la justa…

  • Nutriție

    Metabolismul bazal

    Deseori găsim o sumedenie de motive pentru a explica de ce mâncăm atât de mult și numai atunci când efectuăm o verificare în baza formulelor și a cântarului se înțelege și originea kilogramelor care se adună în decursul vieții. Așa deci, metabolismul bazal (MBR) reprezintă acel minim de energie de care are nevoie organismul pentru o bună funcționare a tuturor sistemelor, fără a lua în calcul o oarecare activitate fizică. În general se consideră următoarele valori atunci când vorbim de un consum standard de energie în organism: ficat- 27% creier și sistemul nervos central- 19% mușchii scheletici- 18% rinichi- 10% inima- 7% alte organe- 19 % Astfel, chiar și o…

  • Sport

    Cele mai răspândite mituri despre sport

    Lumea sportului poate fi destul de înfricoșătoarea pentru cei care nu practică nicio activitate fizică. O mare parte dintre femei nu merg la sala de forță pentru că le este jenă. Și nu numai femeile consideră că într-o sală de forță toți cei din jur îi vor judeca, face mișto și râde de ei. Pe lângă aceste frustrări, se mai adaugă și cele mai răspândite mituri despre sport care le puteți găsi mai jos: dacă merg la o sală de forță voi fi musculoasă ca un bărbat Dacă sincer, aici chiar îmi vine să zâmbesc puțin pentru că știu câtă muncă depun acele femei când se pregătesc pentru competiții și…

  • Nutriție

    Constipația- tema taboo

    Atât de simplu, atât de firesc și totuși încă rușinos de discutat despre constipație. Chiar și atunci când merg la medic, persoanele tind să mintă cum că totul e bine numai ca să nu vorbească despre ceva atât de intim. Pe de altă parte consider că mulți nici nu acordă importanță acestui subiect. În prezent fiecare a doua persoană din Europa suferă de constipație, iar în unele țări medicii au ajuns să afirme că mersul la wc o dată la 2,3 zile este normal. Apropo, femeile sunt mult mai susceptibile să sufere de constipația și asta se datorează în mare parte stresului, adică a unui nivel înnalt de cortizol care…

  • Tania gândește

    Educația alimentară; partea nevazută a lucrurilor

    Cu cât mai mult timp trece și cu cât mai multe informații acumulez, mă conving de faptul că nu am o educație alimentară corectă. Desigur că totul pornește din copilărie când fie nu era diversitate în produse alimentare, fie nici cele care erau, plăcere nu prea aduceau. Cred că vă este bine cunoscută situația de a fi impus și preasat moral de a mânca ceva, ceva ce de multe ori nici aport nutritiv nu prea avea. Noi nu am primit o educație alimentară, pentru că nici părinții noștri nu au avut-o și uite așa continuă lanțul de dependențe și asociații create pe baza alimentelor.  Cu cât mai multe cunoști, cu…